Del:
Aktuelt |

Møt våre ansatte: Budsjettholderen

Med en familie full av ingeniører lå det i kortene at Aleksander Bynes skulle følge i samme fotspor. Men det var tall, og ikke teknologi, som fanget interessen til Lommedølen. I dag jobber han som controller.

Del:



Aleksander Bynes

– Norske tog er en liten organisasjon som håndterer store verdier. Det gjør det veldig spennende å være controller fordi man får så mange ulike oppgaver, sier Aleksander Bynes.

Han ble ansatt som controller i Norske tog for drøyt 3 år siden. Fra før av hadde han erfaring fra Trade Finance og som controller i sertifiseringsselskapet DNV.

– Som controller i Norske tog blir du dratt inn i alt et aksjeselskap må gjøre fra A til Å, som f.eks. årsregnskap, bærekraft, kontraktsforhandlinger, IT-implementering og virksomhetsstyring for å nevne noe. Det er mye godt og blandet, og ingen dager er like, forteller Aleksander, som for tiden også fungerer som styresekretær i selskapet.

– Som styresekretær deltar jeg på selskapets styremøter og skriver protokollene. Det er nok et godt eksempel på bredden i arbeidsoppgavene jeg har, fortsetter controlleren.

Lærevillighet viktig

Men bredden og variasjonen i arbeidsoppgavene kommer også med sine utfordringer.

– Man må kunne mer enn i en vanlig controller-stilling, men til gjengjeld får man en veldig variert arbeids- hverdag. Du må være villig til å sette deg inn i nye ting og lære på egenhånd, sier Aleksander.

– Det har blitt mye «googling» på kveldstid for å finne ut av både det ene og det andre, for å si det sånn, humrer han.

Tør å adressere feil

– Hva har overrasket deg mest i jobben?

– Igjen må jeg nok si bredden i arbeidsoppgavene. Som regel får man mange lovnader i et jobbintervju som følges opp i varierende grad, men Norske tog har virkelig levert på det de lovet - og vel så det, sier Aleksander, og fortsetter:

– Det blir fort litt klisje å si, men jeg opplever at vi i Norske tog er overraskende åpne og inkluderende, og ikke minst at vi tør å snakke om feil som har blitt gjort. Og det er viktig for å hele tiden bli litt bedre.

Han tror sosialkomiteen skal ha mye av æren for at de ansatte tør å snakke om egne feil.

– Det arrangeres mange aktiviteter gjennom året som blant annet sommerfester, julebord, turer og løpegruppe. Det har bidratt til å skape et veldig godt miljø – noe som er viktig for meg for å trives på jobb, avslutter han.