Del:
Aktuelt |

Vi er godt i gang med anskaffelsen av nye fjerntog!

Anskaffelsen av nye fjerntog går stadig fremover, for å få fornyet materiellet på fjerntogstrekningene våre. Bergensbanen er blant de første i køen til å få nye tog.

Del:

Gammelt materiell skaper driftsutfordringer

Det er ingen hemmelighet at materiellet på flere av fjerntogstrekningene våre begynner å bli gammelt. Vognene på Bergensbanen ble for eksempel produsert på 80-tallet, og har gått over sin tekniske levetid. Det fører til lavere komfort for passasjerene, og feil på togene som fører til forsinkelser og innstillinger.

Vedlikehold på materiellet i bruk på Bergensbanen. Foto: Vy Vest

Prosjektleder for de nye fjerntogene Sille Svenkerud Førner, ble intervjuet av Bergensavisen tidligere i uken, om de nye fjerntogene fra Stadler.

- Samarbeidet om de nye togene til Norge er fantastisk. De nåværende togene har store problemer med driftsstabilitet, og det er ofte feil og utfall, sa Førner.


Nye fasiliteter på fjerntogstrekningene

De nye togene langs Bergensbanen vil få hvilestoler, fleksible sovekupeer, bistrovogn, familiesoner og god plass til bagasje. Disse togene vil også tilby et større utvalg av sovemuligheter, inkludert hvilestoler samt sovekupeer for to og fire personer. Liggestol vil være tilgjengelige hele døgnet, og sovekupéene kan konverteres til sittegrupper eller kontorlokaler på dagtid, noe som passer ypperlig for både familieutflukter og forretningsreiser.

Bistrovogn på de nye fjerntogene. Illustrasjon: Stadler

- Vi spurte markedet hva slags tog som var nødvendig for ulike forhold, og lot produsentene bestemme. Vi valgte det beste tilbudet. Dette er helt nye tog som skal kjøre feilfritt i mange år.

Under kan du se en video fra Stadler, som viser hvordan det vil se ut inne på togene:

Kontaktperson

Sille Svenkerud Førner
Sille Svenkerud Førner
Senior prosjektleder